Lazer ışınının hastaya sağladığı avantajlar nelerdir?
Dental lazer uygulamaları çok hızlı iyileşme sağlar. Birçok vakada anestezi ve iğneyi ortadan kaldırdığı için hasta rahatlığı ve keyifli tedavi ortamı sağlar. Dental lazer sayesinde işlem görecek bölge sterilize edilmekte ve işlem sonrası enfeksiyon riski problem olmaktan çıkmaktadır. Sağlıklı doku kaybının önlendiği bu yöntemle temizlenen kök kanal tedavisi daha uzun ömürlü olur, seans süreleri kısalır ve birden fazla işlemi sorunsuz gerçekleştirebilme olanağı artar. Ağız, diş hassasiyeti ve benzeyen kompleks problemlerin giderilmesi anında görülebilir ve implant uygulamaları lazer ile çok kolay ve sıkıntısız gerçekleştirilir.
Kök ucundaki kistlerin temizlenmesinde destek amaçlı, kök kanalı tedavisi ve sterilizasyonu, diş eti enfeksiyonu tedavisi, estetik ve kozmetik amaçlı diş etlerinin kesilerek diş boylarının uzatılması, dil ve dudak bağı kesimleri, diş etlerindeki hiperpigmentasyona bağlı siyah renklenmelerin giderilmesi, kötü uyumlu protezler nedeniyle oluşan epülislerin çıkarılması, diş eti temizleme operasyonlarında enfekte dokuların uzaklaştırılması tedavileri de lazer kullanılarak başarıyla gerçekleştirilmektedir.
Düşük enerji seviyeli lazerlerin yararları nelerdir?
Yeni hücre yapımının arttırılması, ışınlanan bölgede kan dolaşımının ve yeni damar oluşumunun arttırılması, güçlü ağrı kesici ve antienflamatuar etki, lenfatik dolaşımı artırıcı, ödem çözücü etki, vücut savunmasında önemli yeri olan beyaz kürelerin mikrop yeme yeteneğinde artma, savunmada önemli olan immünglobulinlerin sentezinde artma, kas spazmını çözücü etki, kemik iliğini uyararak kan yapımının arttırılması, kırık iyileşmesinin hızlandırılması, hasarlanmış sinirlerde yenilenmenin artırılması, sinir iletimini arttırma, virüs öldürücü etki, hücresel bazda enerji (ATP) sentezinin artırılması ve zar geçirgenliğinin üzerinde düzenleyici etkileri vardır.
Düşük enerji seviyeli lazer ile hangi tedaviler uygulanır?
Diş çekimleri sonrasında yara iyileşmesi tedavileri, Trigeminal Nevralji tedavisi, 20 yaş veya implant sonrası mental bölgede veya dilde oluşan uyuşukluk, aşırı hassasiyetlerin tedavileri, Alveolit tedavisi, yüz felci tedavisi, ağız içi aft ve ülserlerin tedavisi, çene ekleminde diş sıkmaya veya travmaya bağlı ağrıların ve ağız açıklığı kısıtlamalarının tedavisi, implant tedavisi sonrasında iyileşme aşamasında, kaynaşmanın hızlandırılması, her türlü ağız cerrahisi sonucu yara iyileşmesinin hızlandırılması etkin şekilde sonuçlandırılmaktadır.