İmplant uygulaması her hastaya yapılabilir mi?
Öncelikle implant yerleştirilecek bölgede çene kemiğinin ideal yükseklik ve genişliğe sahip olması gerekmektedir. Mevcut kemiğin kalitesi implantın başarısını etkilemektedir. Yetişkinler için implant uygulaması yaptırmanın bir üst yaş sınırı yoktur. Günümüz teknolojisi sayesinde genel sağlık durumu iyi olan her bireye implant uygulanabilir.
İmplant sırasında ve sonrasında ağrı yaşanır mı?
İmplant uygulaması hekimin ve hastanın tercihine göre lokal veya genel anestezi altında yapılabilmektedir. Tüm cerrahi müdahalelerde olduğu gibi hasta az da olsa ağrı hissedebilmektedir. Anestezi ve sedasyon, ameliyat esnasında oluşabilecek rahatsızlığı minimuma indirmektedir. Ameliyat sonrasında da diş çekiminden sonraki ağrıya benzer bir ağrı oluşabilir.
İmplant uygulaması ve protezin tamamlanma süresi ne kadardır?
Uygulama süresi yarım saat ile birkaç saat arasında değişkenlik gösterebilir. Uygulama sonrasında, implant ile çene kemiğinin birleşmesi için bir süre beklenir. Gerek görülmesi durumunda hastaya geçici bir protez kullandırılabilir. Daha sonra vakanın özelliklerine göre birkaç seans süren bir uygulama ile implant üzerine protezler takılmaktadır. Bazı uygun koşullarda ise bekleme olmaksızın implant uygulaması ile aynı günde protez yapılabilmektedir.
İmplant uygulamasının kazanımları nelerdir?
İmplant uygulaması sonrası hasta daha estetik ve doğal bir görünüme kavuşur. Aynı zamanda iyi tutuculuğa sahip restorasyonlar elde edilmiş olur. Dişler çekildiğinde, dişlerin bulunduğu bölgelerde zaman içerisinde madde kaybı olur ve kemikler git gide incelir. Kemik incelmesine bağlı olarak yüz profilinde değişiklikler meydana gelmektedir. İmplant uygulaması sayesinde kemik kaybı engellenmektedir. İmplant uygulamasıyla çiğneme fonksiyonu düzeldiği için hastanın daha iyi ve dengeli beslenmesi sağlanır.
İmplant operasyonunun başarısı nelere bağlıdır?
İmplant öncesi ve sonrasında ağız sağlığı ve temizliğine önem verilmesi, iyileşme döneminde kullanılan alkol ve sigara oranı, genel sağlık durumu, implantın steril bir ortamda gerçekleştirilmesi, endikasyonun ağız, diş ve çene cerrahı tarafından doğrul konulmuş olması implant uygulamasının başarısını olumlu yönde etkilemektedir.
İmplantlarımı operasyon sonrası nasıl muhafaza etmeliyim?
Operasyon sonrası ilk 1 yılda 3-4 aylık periyodlarla, daha sonraki dönemde 6 ayda bir uygulanacak profesyonel temizliğin yanı sıra hekiminiz tarafından önerilen bakımı uygulamanız gerekmektedir.
İmplant yaptırmak için ağız ve diş sağlığımın nasıl olması gerekir?
İmplant operasyonu için hastanın çene kemiğinin uygun olması gereklidir. Günümüz teknolojisinde yeni teknik malzemeler sayesinde eksik olan kemik tamamlanabilmektedir. Bu sayede, hastalar gerçek dişlerinde olduğuna en yakın konfora sahip olabilmektedir.
İmplant nasıl uygulanır?
Dental implantlar; diş eksikliğinin yaşandığı durumlarda hastayı dişsizlikten kurtarmak, ideal form, fonksiyon ve estetiği sağlamak adına çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyum alaşımlı yapay diş kökleridir. Lokal ya da genel anestezi altında, hastanın ağrı duyması tamamıyla engellenerek, çene kemiğine ideal uygunlukta olan implantlar seçilerek yerleştirilir. Uygulama sonrasında önerilerde bulunulup 1 hafta sonrasında kontrole çağırılır.